Rolluiken JademaluxSOLAR MOTOR

Solar motor

Een solar motor werkt op zonne-energie. Daardoor zijn de rolluiken of screens energie neutraal, duurzaam én gemakkelijker te installeren. De motor werkt met een zonnepaneel aan de boven- of voorzijde van het rolluik. Het zonnepaneel vangt daglicht op en zet dit om in energie. Deze energie wordt opgeslagen in de ingebouwde accu in de motor. Hierdoor werkt het rolluik op zonne-energie volledig energie neutraal.

Snellere montage dankzij rolluik met solar motor

Daarnaast heeft een rolluik op zonne-energie nog meer voordelen. Zo is de montage erg gemakkelijk. Doordat de motor niet meer hoeft te worden aangesloten aan het stroomnetwerk, is naar binnen boren niet meer nodig. Om het rolluik op zonne-energie te monteren, hoeven enkel de geleiders op de muur of het kozijn bevestigt te worden.

De hoeveelheid licht op een bepaald oppervlakte wordt uitgedrukt in Lux. Het zonnepaneel heeft daglicht nodig om op de kunnen laden. Om te bepalen of de plek waar het zonnepaneel gemonteerd gaat worden geschikt is, is het belangrijk om te meten wat de hoeveelheid Lux is die wordt gemeten. Er is minimaal 6 uur per dag 3000 Lux nodig om de batterij van de motor goed op te kunnen laden.
Jadémalux heeft instrumenten om het aantal Lux te kunnen meten. Indien de 3000 Lux op de bedoelde plek moeilijk te bereiken is, kan een verlengkabel gebruikt worden. Het zonnepaneel kan dan eenvoudig op een andere plek gemonteerd worden waar wel de benodigde opbrengst mogelijk is.

Bedieningen

Net als de Radio motor is ook de Radio Solar motor te bedienen met de hand- en wandzenders. Van buitenaf gezien kan er worden gekozen voor bedieningszijde links of rechts.

Solar-zonwering-Jademalux