Rolluiken JademaluxSOLAR MOTOR

Solar motor

De hoeveelheid licht op een bepaald oppervlakte wordt uitgedrukt in Lux. Het zonnepaneel heeft daglicht nodig om op de kunnen laden. Om te bepalen of de plek waar het zonnepaneel gemonteerd gaat worden geschikt is, is het belangrijk om te meten wat de hoeveelheid Lux is die wordt gemeten. Er is minimaal 6 uur per dag 3000 Lux nodig om de batterij van de Solar motor goed op te kunnen laden.
Er zijn eenvoudige instrumenten om het aantal Lux te kunnen meten. Ons advies is gebruik de app Lux Light Meter Free. Deze is gratis te downloaden en beschikbaar in Android en iOS. Indien de 3000 Lux op de bedoelde plek moeilijk te bereiken is, kan een verlengkabel gebruikt worden. Het zonnepaneel kan dan eenvoudig op een andere plek gemonteerd worden waar wel de benodigde opbrengst mogelijk is. Voor het koppelen van twee panelen aan één motor is een driewegstekker noodzakelijk.

Bedieningen

Net als de Radio motor is ook de Radio Solar motor te bedienen met de hand- en wandzenders. Van buitenaf gezien kan er worden gekozen voor bedieningszijde links of rechts.

Solar-zonwering-Jademalux